7 Ağustos 2016 Pazar

Yapraklı Koy

Mutlu pazarlar.
Geçenlerde bahsetmiştim yazlıkta olduğumdan. Yıllardır Mersin'in Silifke ilçesinde bulunan Yapraklı Koy'a geliriz yazları. Susanoğlu beldesinde küçücük bir koy burası. Gökyüzünden bakınca yaprak şeklinde olduğu için bu ismi almış. Beş yerden soğuk su karışan turkuaz renkli koyda yüzmek gerçekten çok keyifli. Akdeniz'de deniz suyu oldukça sıcaktır, ama burada suyun alt kısmı soğuk üst kısmı sıcak. Ağaçların arasında, romatizmal ağrılara da iyi geldiği söylenen, havuzda yüzüyorsun hissi veren harika bir yer burası. Koyun etrafında bulunan küçük kafelerde bir seyler içmek ve  şezlong kiralamak da mümkün.

Turkuaz rengi sularda balıklarla birlikte yüzüyoruz.

Akşam üzeri ışıl ışıl...


                                                           Balkonumuzdan...
                                               
                                                                   
                                                                       Oğlum canım...





                                                                       Minik ailem...


Bu da eskilerden bir fotoğraf,netten buldum. Bu yıl güzel bir tadilat yapılmış.



      Susanoğlu'nda bir de uzun plaj var. Kum sıcacık, çocukların oynamasına uygun. 


Susanoğlu'na gelirseniz eğer mutlaka bir kaç kilometre ilerde ki Narlıkuyu'ya da geçmelisiniz. (Akyar ya da Kızlar hamamı olarak da bilinir) Orası tam anlamıyla bir cennet:) Üç ayrı koy var. İkisinde denize girilebiliyor, diğerinde yatlar,tekneler ve balık restoranları var. Bu restoranlar çok da ünlüdür:)) Başka küçük küçük koylar da var tabi ki. Benim sözünü ettiğim yerde isterseniz çamların altında piknik yapıp, ister deniz kenarından şezlong kiralayıp güzel bir gün geçirebilirsiniz.






 Narlıkuyu'ya gitmişken Hoca'nın meşhur lokma tatlısını da tatmayı unutmayın. Hemen Üç Güzeller mozaik müzesinin yanında.


İsterseniz bir kaç kilometre tırmanıp Cennet Cehennem ve astım mağaralarını da görebilirsiniz. Ahhh Mersin'de öyle güzel yerler var ki.. Benim gibi hem deniz tutkunu hem ören yerlerini ziyaret etmeyi seven biriyseniz ve daha önce Mersin'e gelmediyseniz görmenizi tavsiye ederim. Kız Kalesi, Adamkayalar, Doktor'un yeri, Silifke Kalesi, Uzunca Burç ve daha bir çok yer... Ben anlatmaya devam edersem bu yazı bitmek bilmeyecek. Ama  Antalya'yı aratmayacak güzelliklerin burada da mevcut olduğunu söylemeden geçemicem. Henüz yaz bitmemişken, (gerçi Çukurova'da yazın bittiğini de söyleyemem Şubat ayında denize giren biri olarak:) ) gelmenizi tavsiye ederim. 
gelin misafirim olun birlikte gezelim:)


21 yorum:

  1. Yıllar önce Narlıkuyu'da çekilmiş deniz ve kayık fotoğrafı görüp oraya vurulmuştum. Denizin turkuaz rengi çok gözalıcıydı. Aynı rengi sizin fotoğraflarınızda da görüyorum. Tarih+doğa birlikte harika bir coğrafyaya sahip oralar. Seneye Şubat ayına rezervasyon yaptırsam mı diye düşünmeye başladım :)
    Minik çok şanslı, şimdiden gezmeye başlamış;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Narlıkuyu bakir kalabilen, çok fazla insan eli değmeyen nadir yerlerden.(koylardan birinde işletmeci kardeş üstüste şezlong dizmiş olsa da) Eminim kışın daha çok seveceksiniz burayı;)) Narlıkuyuda güzel bir otel var;)
      Sevgiler.

      Sil
  2. ay o denizin güzelliği ...

    YanıtlaSil
  3. Yıllar önce Mersin'e iş için gitmiştim. Bayılmıştım o şehre. Ama ben ocak ayında gittim. Denize girmemiştim. Narlıkuyu'da yemek yemiştik, çok güzeldi oraları....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten çok güzel, gezilecek yerler var Mersin'de ;)

      Sil
  4. keşfedilmesi gereken bir yere benziyor :)

    YanıtlaSil
  5. Güzellik ailesi önce sizi öpüyorum.
    O çirkin bebeği iki kez öpüyorum.
    Susanoğlu'nda bir yaz tatil yaptık,anlatımında ki güzelliklerin hepsini,yaşadım."Altın kum sitesinde bir yazlık kiralamış,keyfine doyamamıştık.Sivriler dışında.
    Yolculukları köpeğimiz olduğu için kendi arabamızla yapmak zorundayız,Ahh o yollar benim oraya gelmemi engelliyor.
    Billur'cum gerçekten toroslarda yolculuk benim yol fobimi tetikledi o kadar yani.Korkarım-tırsarım.Uçurumlardan.
    İlerde belki başka vasıta ile,yol stresi olmadan gelip keyfini çıkarırım inşallah.
    İyi tatiller diliyor.O güzelbalkonun keyfinde,mutluluklarınız arsın diyorum.

    YanıtlaSil
  6. Ellerine sağlık çok güzel bir,tanıtım olmuş.
    Fotoğraflar harika tebrik ederim.Gidebildiğim tatil yerlerinden en bakir kumsala sahip olduğunu düşündüğüm silifke'dilerim akibeti diğer tatil yerlerine benzemez.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz de sizi çok öpüyoruz. Umarım buralara yine gelirsiniz de birlikte tatil yaparız;) Fotografların hepsi benim çektiklerim değil. Narlıkuyu fotoğraflarını netten aldım. Silifke halkının sahiline sahip cıkacağını düşünüyorum. Yörükler doğa bilinci olan, humanist, muhteşem insanlar...

      Sil
  7. MAŞALLAH diyeyim Bilge Kaan abi olmuş ben onu kocaman öpüyorum ve huzurunuz daim olsun. Ne kadar güzel yerler öyle belki bir gün kısmet olur görmek kimbilir...
    Çok sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilge Kaan çok hızlı büyüyor;) Güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederiz, öpüyoruz sizi ;))

      Sil
  8. Mutluluğunuz daim olsun.Ne hoş fotoğraflar paylaşmışsınız.Büyükşehir'de bu manzaralara hasret kalıyor insan ...

    YanıtlaSil
  9. Mutluluğunuz daim olsun.Ne hoş fotoğraflar paylaşmışsınız.Büyükşehir'de bu manzaralara hasret kalıyor insan ...

    YanıtlaSil
  10. Ne kadar hoş bir yazı olmuş ya hakikaten cok benimsedim takipteyim artık sevgiler :)

    YanıtlaSil
  11. Canım nefis bir yazı olmuş görsellere de bayıldım turizm rehberi için hazırlanmış gibi süpersin.
    Ayrıca siz de maaşallah çok güzelsiniz uzun yıllar böyle güzel kareleriniz olsun inş. sevgiler. öperim o miniğimin ayaklarını ben:))

    YanıtlaSil
  12. Nasıl güzel bir yer sen de nasıl güzel sunmuşsun. Bebiş de çok tatlı maşallah. Dönüp dönüp bakıyorum resimlere. Huzurlu olun

    YanıtlaSil
  13. Narlıkuyu'nun methini çok duydum. Ama henüz görmek nasip olmadı.. Cennet Cehennem mağaralarına vuruldum adeta.. 2 kez indim mağaraya.. Yine olsa yine inerim.:) Gerçekten de Mersinde görülmeye değer çok yer var... Yakın da olsak hepsini görme fırsatımız olmuyor maalesef..:( Fotoğraflar muhteşem.. Bebişimize de maşallah.. Sağlıkla büyüsün.. Sevgiler..

    YanıtlaSil
  14. Bir türlü gerçek anlamda gezme imkanı bulamadığımız vatanımın her bir köşesindeki güzellikleri bloglar vasıtasıyla az da olsa tanımak güzel. teşekkürler..."dildennagmeler.blogspot.com"

    YanıtlaSil
  15. Bebeğin fotolarını aradım burda buldum,çook tatlı nasıl büyüdü anlamayacaksın bile Billur,zaman o kadar hızlı ki,benimkiler kocaman oldu ama sorsan daha dün gibi bebeklikleri..Sağlıkla büyüsün canım :)) tanıttın yeri de bilmiyordum hiç gelmedim oralara,çok da güzel yerlermiş,ülkemizin ne çok bilmediğimiz yerleri var...öpüyorum sizi :))

    YanıtlaSil