3 Ağustos 2016 Çarşamba

kitaplar,kitaplar








Yeni kitaplarım geldi. Kitap aldığında  mutluluktan havalara uçan ( gençlerin deyimiyle 'sevindirik' olan) bir ben değilimdir sanırım. Kitap alışverişlerimi idefixden yapıyorum ve hizmetinden çok memnunum. Hemen iki-üç günde kitaplar elimde oluyor. Bu son siparişte adres olarak yazlık evi verdiğim için, buraya da her gün kargo gelmediğinden birkaç gün gecikmeli geldi, O ''bir kaç gün''de her zil çalışında koşa koşa kargom gelmiştir diye kapıya zorladım. Çok komikti halim:)) Ehh doğumdan sonra üç aydır tek satır kitap okuyamadım ya çok görmeyin. Sevdiğim bir arkadaşım hamileyken, okuyabildiğin kadar oku sonra fırsat bulamayacaksın demişti ne kadar haklıymış:) Yazlıkdayken annem babam bebişimle ilgilenirken ne okursam kar:)) 

Adem Güneş; pedagog. Bir arkadaşımın tavsiyesiyle aldım kitapları. İlk kez okuyacağım.

Montessori çok beğendiğim sınıflarımda uygulamaya çalıştığım bir eğitim metodu.  Oğlum için bu metodu nasıl uygularım,neler yapabilirim diyerek aldığım kitap. Montessori, çocuğun kendi kendine, keşfederek öğrenmesini sağlayan harika bir sistem. Bir gün onunla da ilgili bildiklerimi sizinle paylaşmak istiyorum.

101 Zeka geliştirici Oyunlar. Eskiden beri neerde bir oyun kiatabı görsem alırım:) 

Şermin Çarkacı'nın yeni kitabı, Kötü Alışkanlıklara İyi Öneriler. Facebookta tanıştığım 'oyuncu anne' kendisi. Henüz çocuk sahibi değilken ( hatta fikrine bile sahip değilken diyeyim ) sayfasını keşfedip, kitaplarını okuduğum, ah keşke benim velim olsa dediğim Şermin Hanım:) Deneyimlerinden yola çıkarak yazdığı akıcı sade dilli bir kitap. Sohbet eder gibi yazmış yine.

Yusuf Seyhan çok sevdiğim bir öğretmenimin kardeşi. Hayalet Kasabası da bir kişisel gelişim kitabı. 

Sırça Fanus, adını çokça duyduğum ama bir türlü kendisine sıra gelmeyen kitap... Saadet Hanım blogunda paylaşınca yeniden hatırladım ama ancak alabildim. Neden bazı kitaplar böyle oluyor? 

Son iki kitap Zülfü Livaneli'nden. Tüm kitaplarını okuduğum halde Araf'ta Bir Çocuk'u nasılsa okumamışım, Diğer kitapta da Yaşar Kemal'le anılarını kaleme almış. Ben Zülfü Livaneli'nin kitaplarını da şarkılarını da çok severim.

Yeni kitaplarım bunlar. Her telden var:)) 1 Eylül'de bizim için okullar açılıyor o tarihe kadar yazlıkta ne kadar okuyabilirsem... 
Bilge Kaan uyuyorken ben bir ucundan başlayayım. Bana iyi okumalar:)) Sizlere de mutlu günler olsun. Sevgiler....

7 yorum:

  1. Keyifle oku hepsini. Var mı kitap almak gibi güzel birşey:)))

    YanıtlaSil
  2. Keyifli okumalar diliyorum. Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. 'Arafat'ta bir çocuk' ilk basımlarından biri var bende. Sahaftan bulmuştum. Çok da sevdim, iyi okumalar.

    YanıtlaSil
  4. Keyifli okumalar canım.Bebiş de imrenecek annesine :)

    YanıtlaSil
  5. Çok iyi oğlumuz büyümüş annesine zaman tanımaya da başlamış.
    Çok da güzel kitaplar almışsın,keyfli okumalar dilerim.
    Montessori Eğitim Ülkemizdekurumlarda uygularken yavan kalmış
    olsada ben de çok yararlandım.Öğrencilerimde malum müfredat durumu ve aile beklentileri farklı ama kenndi çocuklarımda çok faydasını gördüm.
    E.güneş bir kaç kitabını okudum.ülkemizin gelenek ve kültürünü göz önünde tutan ve ona göre değerlendiren bir pedegog ben de tavsiye ederim.
    Oyun kitabı çok eğleneceksin oğluşla,çok iyi ya,bazen benide çağırın olmaz mı ?Mızıkcılık yapmam söz.
    Yaşar Kemal,Z.livaneli oh oh daha ne olsun.Tatlı anne ve oğluşu,babası mutluluğunuz daim olsun.

    YanıtlaSil
  6. Bende sevindirik olanlardanım ;) Livaneli'nin yazdığı Yaşar Kemal anıları en dikkatimi çeken kitap oldu. Okullara fazla bir zaman kalmamış, iyi okumalar diliyorum. :)

    YanıtlaSil