10 Mart 2016 Perşembe

Kaneviçe havlularım



            Merhaba, bu hafta sevgili Nahide ,renkli pasta sepeti blogunun zarif sahibesi beni haftanın blogu seçti sağolsun:) Blogger arkadaşlarımın güzel yorumları için tekrar teşekkür ederim, onure ettiniz beni:) Blogdaki ilk yazımı yazarken kim okur ki diyordum. Nerden nereye... :))
Geçen gün havluların fotoğrafını çekerken, Cihan hanımı anımsadım. Bu yazıyı rahmetli Cihan hanım için yazmak istiyorum. Cihanın bahçesi isimli blogu vardı. Benim ilk yayınlarıma yorum bırakmıştı, hiç etamin işi göremedim demişti. Bir iki kez yazıştıktan sonra aniden vefat ettiğini öğrendim. Çok üzülmüştüm. Sanki uzun zamandır tanıdığım birini kaybetmiş gibi hissetmiştim. Nurlar içinde yatsın.. 
Çiçekli kanaviçeyi Temmuzda işledim. Taşınmak için evi toplamıştık ama ben bir iki iş bıraktım dışarda. Hiç boş kalmasın elim.. Ahhh ben... Balıklı olanı ise taşındıktan sonra yazlığa geçince işledim, hatta komşular ne işin var bunlarla modası mı kaldı dediler. Onlara çok uykum geliyor, uykum dağılsın diyordum. Meğer hamileymişim de uykular ondanmış :)))) 
Ben ancak havluya geçirebildim bunları. Bir kaç gün önce de fotoğraf çektim.  Güzel güzel dekorlar hazırlayıp fotoğraf çeken arkadaşlara çok özeniyorum, özellikle de Özlem Hanıma :) Zamanla onu da başarırım sanırım:)




                                                                   

                                                                                                        Sevgiyle kalın :)

45 yorum:

  1. Cihan Hanım'ın vefatı çok ani oldu gerçekten. Allah rahmet eylesin.
    Kanaviçe havlular çok güzel olmuş. Ben hiç işlemedim kanaviçe ama annem çeyizime eklemişti..:) Sandıkta duruyorlar güzel güzel. Şimdi havluları görünce aklımda ne güzel fikirler döndü..:)
    Ellerine sağlık.. Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben eskiciyim ya çok seviyorum ve kullanıyorum.
      Sevgiler..

      Sil
  2. Eline sağlık iki örnekte çok güzelmiş, iyi günlerde kullan. Komşularınız maalesef haklı modası kalmadı ama ben de halen çok severim ve çeyizimdekileri bir gün değer bilir bir gelinim olması ümidiyle saklıyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim;) Modası geçse de ben çok seviyorum, hem işlemesi de zevkli. Tv izlemeyen biri olduğum için eşimin nöbetçi olduğu akşamlar beni oyalıyor;))
      Umarım gönlünüze göre bir gelininiz olur, ayy siz zaten çok tatlı bir kayınvalide olursunuz;)
      Sevgiler..

      Sil
  3. öncelikle Cihan hanıma rabbim kabir rahatlığı versin. Sizin de ellerinize sağlık. kim ne derse desin ben cok seviyorum bu işleri

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler;) Katılıyorum size kim ne derse desin biz seviyoruz;))

      Sil
  4. Allah rahmet eylesin ..
    Kanaviçeler çok hoş bende işlemiştim bi ara :)

    YanıtlaSil
  5. bazen sıkılsak da bazen de geçmişe özlem duyunca istiyoruz bu tarz şeyleri

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben eski işleri seviyorum, evimde kullanıyorum. Gördüğünüz gibi yenisini de işliyorum..

      Sil
  6. Cihan Hanım nurlar için de olsun ben de sayfasını tanıdığımdan 5-6 ay gibi bir zaman olmuştu çok üzülmüştüm:((

    Ellerine sağlık canım çok güzel desenler seçmişsin sağlıkla kullan.

    YanıtlaSil
  7. Nurlar içinde yatsın inşallah :(
    Harika olmuş emeğine sağlık. Paylaşım için teşekkürler, sevgiler♥
    Kızsal Şeyler

    YanıtlaSil
  8. Ellerine sağlık çok güzel olmuşlar. Görsel olarak kullanırsın....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler,havluları kullanmaya başladım;)

      Sil
  9. Cihan benim de ilk yorumcumdu, kalbi sevgi dolu bir insandı nurlar içinde yatsın.
    İşlemelerin çok şık olmuş, ben ve kızım hala çok zevk alarak kullanıyoruz işlemeli ve dantelli havluları. Şimdi artık makine işi havlu kenarları var ama el emeğinin ve göz nurunun akıtıldığı bir emeğin yerini tutamaz.
    Ne güzel hamileliğininde anısı var o işlerde sevgi ve huzurla kullan canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. El emeği ve hatırası olan eşyaları kullanmayı seviyorum. Mardinde yaşarken çok fazla kullanılmış kanaviçe işleri almıştım, orda eski elişlerini satanlar çokt.Eski dediğime bakmayın çoğu hiç kullanılmamıştı. onları değerleniriyoruz, yeniliyoruz biz de annemle. Çoğu kimse el emeğinin değerini bilmiyor ne yazık ki..
      Sevgiler..

      Sil
  10. muhteşem olmuş bana ege taraflarını anımsattı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oralarda da çok kullanılır;) Teşekkür ederim;)

      Sil
  11. Ah sevgili Billur, çok teşekkür ederek başlamak istiyorum. eminim çok güzel işlerini çok farklı şekillerde fotoğraflarsın, çok zevkli bir bloggersın neticesinde. İşlemelerini çok sevdim, kaneviçeyi ben de çok seviyorum belki de yeni yeni hayatıma girmesindendir. İyi günlerde kullan havlularını, çok şık olmuş. Cihan abla Allah rahmet eylesin tekrar tekrar, zaman geçiyor , neredeyse bir yıl olacak.
    Sevgilerimi bırakıyorum, selamlar...

    YanıtlaSil
  12. Benden de size kucak dolusu sevgiler;)) Teşekkür ederim..

    YanıtlaSil
  13. Ellerinize sağlık. Hepsi çok emek isteyen işler.

    YanıtlaSil
  14. Çok güzeller ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  15. Billur hanım iyi günler.El emeği olan her kadın işi saygıdeğerdir.Sizinkilerde öyle onu yaparken duyduğumuz haz heyacan-mutluluk bunu yapan bizler biliriz,zamanı geçsin geçmesin önemli değil.Cihan hanımı bende takip ettim Allah rahmet etsin,blogunun abonesiydim kaybettiğimizde günlerce kendime ianadıramadım.Blog açma fikrinden bir süre o yüzden vazgeçtim,sonra onun güzel emeklerinin anısına saygı adına bıraktığı yerden bizlerin devam etmesi gerektiğine inandım.Onun yerini doldurmak değil tabiiki sadece örnek alma adına,çünkü ben şunu anladım her sabah güne bir emek vererek yapılan işlerin,paylaşılması birçok kişiyi motive edebilir.Hayata dair kendimize bu kötü günlerde anlam katıp,umutları yeşertebiliriz evet dünyayı kurtarmıyoruz ama en azından kimseninde arkasından kuyusunu kazmıyoruz. iğneyle,kuyuyu kazıyıp içinde de aydınlnıyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaptıklarımızı paylaşmak gerek. Paylaştıkça ben de geliştiriyorum kendimi. Sizlerden pek çok şey öğreniyorum.
      Sevgiler..

      Sil
  16. Allah rahmet eylesin.. bunlar çok güzelmiş ben çok anlamıyorum ama annem ben küçükken çok yapardı bu tarz şeyler :)

    YanıtlaSil
  17. Ellerine sağlık. Çok ciciler, güzel emekler. Küçükken ben de yapardım. Hem de 8-9 yaşındayken. Mekik oyası bile yapardım. Ama şimdi boyun fıtığından ellerim çabuk uyuşuyor bu yüzden orguyu falan çıkardım hayatımdan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçmiş olsun canım.Çocukken yaptığın işler yansıyor ama dikişlerine, çok hoş süslemeler, takılar yapıyorsun.

      Sil
    2. Tam böyle derken benim çocukları amigurumi hevesi saldı. Gecenin onunda oğlum minnak bir baykuş yaptırdı. Gözümden uyku aka aka yaptım valla. Bugün büyük konuşmuşum örgüyü bıraktım diye. Dikişi bıraktım falan demiyim terzi olup çıkarım:)))) Bu arada çok teşekkür ederim güzel yorumun için

      Sil
    3. :))hahaa ne tesadüf, dün akşam ben de annemden istedim. Tığ işi yapmayı bilmiyorum ben,ahh bilsem amigururimiye de başlıcam. Annem o da eksik kalsın derdi, akşam dediğine pişman oldu sanırım:) Bir bebek yaptı, tabii ben başında şurası olmadı, burası olmadı dedim durdum.. Öğrenmek şart oldu.

      Sil
    4. Sizi yaramaz çocuklar sizi;)

      Sil
  18. Elisleri çok kibar görünüyor elinize sağlık. Kendi çeyizim için yapmıştım sonrasında hiç yapmadım. Ama modasınin geçtiğine inanmıyorum. El sanatıdir ve yıllarca da yaşar. Sevgiler diliyorum.

    YanıtlaSil
  19. Elisleri çok kibar görünüyor elinize sağlık. Kendi çeyizim için yapmıştım sonrasında hiç yapmadım. Ama modasınin geçtiğine inanmıyorum. El sanatıdir ve yıllarca da yaşar. Sevgiler diliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı fikirdeyiz, el emeğinin modası geçmez;) Geçse de biz onu güncelleriz değil mi:)
      Sevgiler..

      Sil
  20. Elinize sağlık, bu sıralar pek moda ama o nostaljik havası da kaybolmuyor, takipteyim, sizi de benim bloguma beklerim, sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz Hatice Hanım;) hemen sizi ziyaret edeceğim, sevgiler..

      Sil
    2. Elinize emeginize saglik :)

      Sil
    3. Teşekkür ederim pastaname;)

      Sil
  21. Cihan Hanım'ı saygı ile anıyoruz, huzur içerisinde uyusun. Emekleriniz için kutluyorum sizi.

    YanıtlaSil
  22. Balıklı olana bayıldımmm ,ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil