19 Mart 2016 Cumartesi

kanaviçelere devam...





Nerede bir can ölse
Oralı olur yüreğim, olmalı zaten
Olmazsa insan olmaz yüreğim...
                                   Ahmet Arif

Bir kaç gün önce, okuduğum kitaba yazdığım notu paylaşıp paylaşmamak konusunda kararsızım. İsterseniz siz de aşağıdaki satırları okumayın. 

Günlerdir mutsuz ve umutsuzum. Biliyorsunuz gündemimizi, aylardır değişmedi maalesef.... :((( Çok şükür eşim eve gelebildi kimse saldırmamış ona ve arkadaşlarına. Çok şükür İstanbul'da kardeşim sağ salim varabilmiş evine. Çok şükür Adana'da annem babam kalabalığa karışmadıkları için hayattalar. Mardin'de arkamızda bıraktığımız arkadaşlarımız da ölmemiş bugün. Bugün bizim kaybımız yok çok şükür. Sevdiklerimiz yaşıyor... Hadi biz devam edelim.Üç gün kınadık, lanetledik. Hadi devam edelim yasımız bitti. 13 Martta Ankara'da ülkemdeki bilmem kaçıncı patlamada kaybettiklerimizi derin saygıyla andık,hikayelerini dinleyip üzüldük ve bugün yas bitti. Ne de olsa hayat devam ediyor. Ne de olsa bana dokunmayan yılan bin yaşasın. Çok mutsuzum gerçekten. Çok canım sıkkın. Çok içim acıyor. 

Sen de kendinle çelişiyorsun diyebilirsiniz. Hem böyle düşünüp hem de paylaşım yapıyorsun da diyebilirsiniz.  Sanırım bir şeylere tutunmak, umutlanmak istiyorum. Bu paylaşımın tek sebebi budur...



Shrek ve Şirin baba mama önlüklerini giydi,sizin için poz verdiler. Ben bunları işlerken (aylar öncesinde tabii)  sen delisin dediler hem modası geçmiş bir işle uğraşıyorsun hem de üzerine kusacak bebek, bu kadar emeğe yazık dediler.  Galiba pek normal değilim:)))  Bir kaç saat uğraştım, bebe pazenine işledim. Sağ olsun annem de tığladı. İki tanesine figürlü düğme diktim. Artık gezmeye giderken ya da misafir gelince takarız:)))  









24 yorum:

  1. Ellerine sağlık canım tam şimdi seninle aynı duyguları yaşıyorum,bilemedim ne yapacağımı.
    ellerine sağlık çok cici olmuşlar. Duru'muza önlük mendil yetiştiremiyoruz maalesef kusan bebekler sınıfında 8-9 aylıkken bitebilir dediler inş doğrudur Tuğba yıkamaya yetişemiyor (hiç bir sıkıntısı yok maşallah ama fazlasını çıkarıyor ağzına mendil değmesinden nefret etti çocukcağızım (bir çeşit reflüymüş gerçer diyor doktoru.
    Tüm ailenin bundan sonra da hep de sağlık haberlerini almaya devam edersin canım.
    Üstelik sen şimdi sağlığına ve moraline çok dikkat et bebeğine odaklan kesinlikle haberleri de izleyip iki kişilik üzüntü yaşama o da hissedecektir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim desteğiniz için;) Durucuğumun rahatsızlığı da tez zamanda geçer umarım,kıyamam ona.
      Sevgiler:)

      Sil
  2. Ama yapacak bir şey yok ki, elden üzülmekten başka bir şey gelmiyor, yönetenler görevlerini yapacaklar, doğru politikalar izleyecekler, güvenliğimizi sağlayacaklar ki bizler ölmeyelim huzurlu olabilelim. En son 80 leri hatırlıyorum olaysız gün yoktu. Ardında bir sürü acı bıraktı ama bitti. Tez günde biter ve daha fazla acılar yaşanmaz umarım Billur hanım.
    Bu aralar izlediğim blogger arkadaşlar hep kanaviçeden gidiyorlar. Fotoğrafları büyütsek biz de kolayca yapabiliriz. Elinize sağlık güzel günlerde kullanın...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Üzülmemek elde değil maalesef.. Umut edelim bitsin bugünler. Dediğiniz gibi neler atlattı bu ülke.
      Bugünlerde ben de cok görüyorum kanaviçe işlerini. Benim işlediklerim basit motifler, kolayca yapılabilir. Kolaya kaçıyorum ;)
      Sevgiler

      Sil
    2. Pinterest'e uğradım neler yok ki! :)

      Sil
  3. Billur'cum çoook güzel olmuşlar sen yapmaya devam et,bende nelere işledim bir bilseniz daha onlara sıra gelmedi.Sana iyi geliyorsa yap inan çok şirin olmuşlar.Ayrıca oturup paronayao gibi düşüneceğimize üretmek lazım,hep söylüyorum kaç gündür ne olrsa olsun bizi karanlıklar dan çıkaracak tek şey U M U T ederek üreterek,bir yerlerden başlamak lazım,öfkemize yenik düşmeden kötülükleri yapan şeytanların tuzağına düşmeden,tepkilerimizi gösterecek iyi niyetli çözümler aramak ve paylaşmak lazım ki hep beraber çıkalım ferahlayalım bir ohh diyelim S E V Gİ bunu başarabilir diye düşünüyorum !

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umudumuzu ve sevgimizi kaybetmemeyi dilerim. Elişleriyle uğraşmak iyi geliyor gerçekten iyi ki kitaplarım ve hobilerim var. Onlar sayesinde biraz nefes alıyorum.
      Güzel mesajınız için teşekkürler, sevgiler

      Sil
  4. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  5. Evet maalesef bir yanımız buruk, acıyor. Hem öyle böyle değil. Çok mutsuzuz. Dilerim Allahtan bu acılar artık son bulsun. Ülkeme huzur gelsin, güven ortamı gelsin.
    Tadımız kaçtığı için kolay kolay paylaşım da yapamıyoruz ama hayatı da bir ucundan tutuvermek gerekiyor.
    Önlükler çok şahane. Ve en çok da gerekli olacak şeylerden biridir önlük. Güle güle kullansın bebiş..:)
    Sevgiler..
    (Sen canını çok sıkma. Çok üzme kendini. Bebişimizi bekle hayırlısıyla, heyecanla.. Kendine dikkat et..:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım geçer bu günler, gerçekten yorulduk, yıldık artık.
      Desteğin için çok teşekkür ederim, sevgiyle kal.

      Sil
  6. Geçecek bu günler, geçmeli diye düşünüp umudumuzu yitirmemeliyiz. Daha çok canlar gitmeden umuda uyanacağımız günlerin bir an önce gelmesi dileğiyle......
    Önlükler çok güzel olmuş ellerinize sağlık bebişimiz anne ve anneanne sevgi ve emeğinin akıltıldığı giysilerle büyüyecek ne güzel.
    Sevgi selamlar olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umudumuzu kaybetmememizi diliyorum ben de.
      Annemin desteği olmasa hayatta bir çok şeyi yapamazmışım gibi geliyor. Allahım ona sağlıklı ömürler versin.
      Bizden de size sevgiler...

      Sil
  7. Nerede bir can ölse; Oralı olur yüreğim,olmalı zaten. Olmazsa,insan olmaz yüreğim. A.Arif Ne güzel söylemiş.Billur'cum sizin gibi gençlerin duyarlı-ilgili ve okumaya düşkün olmanız bizlerin umutlarının olmasına neden.Takdir ediyor sevgile kucaklıyorum seni ve yeni dünya güzeli bebeğini.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir vatandaş, bir öğretmen, en çok da bir insan olarak duyarlık olmak en temel görevimiz değil mi? Okumak ise en temel ihtiyacımız diye düşünüyorum.
      Biz de sizi kucaklıyoruz, sevgiyle kalın.

      Sil
  8. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. umuda ve hayata sarılmak zorundayız, çok iyi yapmışsın paylaşımlarına devam ederek ve samimi bir şekilde duygularını yazarak. Allah yardımcımız olsun. önlüklere bayıldım. başkalarını boşver her ne geliyorsa içinden yap. ileride " annem benim için neler neler yapmışsın " dediğinde yavrun o mutluluğu anlatmaya tarif yok. tecrübeyle sabit :)) ellerine sağlık sevgili Billur

      Sil
    2. Tecrübeleriniz altın değerinde benim için, çok teşekkür ederim. Allah hepimizin yardımcısı olsun, iyi günlerin geleceğini umalım, huzurlu günler için dua edelim.
      Sevgiler..

      Sil
  9. Kaneveçe önlükler ne güzel olmuşlar öyleee,ellerine sağlık canım,kendini nasıl iyi hissediyorsan öyle yap ,niye kendinle çelişesin ki Billurcuğum,o ayrı o ayrı,zaten mutsuzluğa sürüklemek için herkes elinden geleni yapıyor,yaptığımızda bizi mutlu eden şeyleri de yapalım bıraksınlar da ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Nurayım. Seviyorum bana iyi geliyor kanaviçe işlemek..

      Sil
  10. Billurcum iyice psikopata bağladık. Çok depresifiz. Paylaşım yapmayınca da daraliyorum. Blog içimi dökme yeri gibi. Hepimiz mutsusuz. Bir yere de çıkamıyoruz. Evde geçen sıkıntılı bir yaşam. Ölenleri ve ailelerini izlemek iyice bitirdi. Birşey de yapamıyoruz. Neyse bu arada ellerine sağlık canım çok cici olmuş

    YanıtlaSil
  11. Billurcum iyice psikopata bağladık. Çok depresifiz. Paylaşım yapmayınca da daraliyorum. Blog içimi dökme yeri gibi. Hepimiz mutsusuz. Bir yere de çıkamıyoruz. Evde geçen sıkıntılı bir yaşam. Ölenleri ve ailelerini izlemek iyice bitirdi. Birşey de yapamıyoruz. Neyse bu arada ellerine sağlık canım çok cici olmuş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım. O kadar haklısın ki, iyi ki bloglar var, biraz olsun bizi rahatlatıyor..

      Sil
    2. Allaha şükür. Allahım dert göstermesin hiçbirimize...

      Sil
  12. Merhaba,ziyaretime gelmişsiniz çok sevindim.Maalesef gündem:( Modası geçmiş dense de el işleri olmadan yaşamak zor :)

    YanıtlaSil