2 Mart 2016 Çarşamba

BLOG YAZARLIĞINIZ HAKKINDAKİ DÜŞÜNCELERİNİZ (MİM)

                  BLOG YAZARLIĞINIZ HAKKINDAKİ DÜŞÜNCELERİNİZ (MİM)

        Hem blogger arkadaşım hem meslektaşım Nilgün hanım ( www.nilgunozenaydin.com ), bir delinin günlükleri blogunun başlattığı mimde beni mimlemiş. İlk kez mimleniyorum, bu yüzden biraz heyecanlandım, mutlu oldum:))) Bu hafta kontrolüm vardı, Adana'ya doktoruma gittim, ee gitmişken de bir kaç gün annemde kaldım. Dolayısıyla mime cevap vermem geç kaldı, sizlerden özür dilerim...

1. Yakın çevrenizdeki insanlara blogunuzdan söz ediyor musunuz?

 Nasıl büyük bir zevkle blogdan bahsettiğimi anlatamam. Ürettiğim, el emeği işlerimi paylaşmayı seviyorum. Arkadaşlarımın ne tepki vereceklerini, iyi ya da kötü yorumlarının ne olacağını merak ediyorum.

2. Neden blog yazıyorsunuz?

 Yazdıklarını ilgiyle takip ettiğim bir çok blogger vardı. Eşimin teşvik etmesiyle geçen yıl blog yazmaya başladım. Kendimi bildim bileli elimde bir iş vardır mutlaka,ahşap boyamadan tutun da ebru sanatına kadar... Ancak yaptıklarımı hep sıradan buldum, benden daha iyisini yapanlar var dedim ama eşim ısrarla ''Ürettiklerin çok güzel paylaşmalısın.'' deyip durdu. Hatta blogu oluşturan nasıl kullanacağımı öğreten de o oldu;) Çok keyif alarak yazayorum blogumu, paylaşarak yeni yeni şeyler öğreniyorum..

3. İlk yazınız ile son yazdığınız yazı arasında ne gibi farklar var?

İlk yazım çekingen, tutuk, heyecanlı, ne yazacağını bilmeyen Billur tarafından yazıldı. Kim okuyacak ki demiştim. Son yazı yine heyecanlı ama kendinden emin Billurun kalemiyle yazıldı:)

4. Blog yazmak normal yaşantınıza ne kattı?

Heyecan:)) Artık bir geziye çıktığımda, yeni bir şey gördüğümde ya da sıradan bir kitap okuduğumda bile bunu blogda paylaşmalıyım diyorum.
Ve en önemlisi çok değerli blog arkadşları edindim. Sıcacık arkadaşlıklar kurdum.Her zaman eşime de bahsettiğim  gerçekten çok kıymetli insanlarla tanıştım. Birbirinden farklı yaşlarda, farklı şehirlerden, farklı hobileri olan insanlar... Blogdan önce aman canım sanal arkadaş mı olur derken, şimdi  sanki ailemizin üyesiymiş gibi bahsettiğim  bir çok sanal arkadaşım var;) Sesleri çıkmayınca merak ediyorum, hastalandıklarında bir sorunları olduğunda gerçekten üzülüyorum...

5. Yakın arkadaşlarınıza blog yazmayı önerir misiniz?

Kesinlikle öneririm. Ancak blog yazmak ciddi emek ve zaman istiyor. Temmuzdan bu yana ben blogla pek ilgilenemedim, şehir değiştirmek taşınmak derken bir de hamile olduğumu öğrendim. Velhasıl blog için çok zaman ayıramadım...

6. Hangi kaynaklardan ilham alıyorsunuz?

Her şeyden ve herkesten.... Öğrenmenin yaşı ve sınırı yok.  2.sınıflardan bir öğrencimin yaptığı çizimden esinlenip eve gelince onu keçeden kesip diktiğim de oldu pinteresten görüp denediğim işler de oldu. Doğa zaten tek başına bir ilham kaynağı ee bir de buna sanal alem eklenince kaynaklar çoğalıyor :))

7. Diğer blog sahipleri ile iyi iletişim kurabiliyor musunuz?

Kurabildiğimi sanıyorum. Her sabah sürekli takip ettiğim bloglara bakıyorum.Gerçi artık bunu son iki aydır düzenli yapamıyorum, arkadaşlarımın affına sığınıyorum. Doğumdan sonra biraz gendimizi toparlayınca düzenli ziyaretlere devam etmeyi düşünüyorum. Bazen blog arkadaşları gün düzenleyip buluşuyorlar, çok hoşuma gidiyor:) Umarım bir gün ben de o tarz bir etkinliğpe dahil olurum:))

8. Rahatsız olduğunuz konular var mı?

Ara sıra olmuyor değil... Sırf yazmış olmak için yorum yazanlar oluyor. Olumsuz enerjiyi hissediyorum ama bir cevap bulamıyorum...



Benim mimlediklerim ise;

http://oceannekizsevgisi.blogspot.com.tr/  Özlem Hanımın el işleri çok güzel ama fotoğraflamalarına bayılıyorum..

http://www.renklipastasepeti.com/    Nahide hanımın tariflerini denemenizi öneririm.. Harika pastaları var..

http://nergismevsimi.blogspot.com.tr/   Nergis hanım her zaman yepyeni, orjinal tarifleriyle çıkar karşımıza. Şeker hamuru ile yaptığı pastalar birer sanat eseri:))  Şerbetlerine özellikle hayranım.

http://diktimdiktimgiydim.blogspot.com.tr/   Nuraycığım canım arkadaşım.. Dikişleriyle sıcacık sohbetiyle harika bir blogger..



35 yorum:

  1. Sevgili Billur cevapların çok sıcak ve içten. blog dünyası, arkadaşlığı gerçekten çok farklı ve çok samimi, ayrıca çok da güvenilir buluyorum buradaki arkadaşlığı. Kusuruma bakmazsan mim e katılamayacağım, ilk başından beridir hep uzak durdum ve sanırım öyle olacak. Çok teşekkür ediyorum , güzel sözlerin ve nazik davranışın için, sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kusur olur mu hiç. Aslında mimlemeden önce, katılmak ister mi istemez mi sorsam mı diye de düşündüm. Tabi ki saygı duyuyorum kararınıza.. sıcaklığın karşılıklı olduğunu düşünüyorum Özlem Hanım:)
      Sevgiler..

      Sil
  2. Yazınızı okuduğumda ruh ikizim dedim. O kadar aynı düşüncelerimiz varki. Ancak sizin Eşiniz blog açmanızı desteklemiş , benimki ise açtığımda ill zamanlar çok söylendi biraz ihmal edilince. Sanırım artık o da benim bu durumuma alıştı birsey demiyor ya da istikrarımı gördü. Çoğu okuduğum blog yazarım yakın çevresinden saklamiş oysa ben de sizin gibi ilan ettim çünkü yaptıklarımı paylaşmaktan zevk alıyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ruh ikizi de olabiliriz, seçtiğimiz meslek ortak, ben de sizin kadar yetenekli olmasam da dikişle uğraşıyorum;))
      Sevgiler..

      Sil
  3. Çok güzel cevaplar vermişsiniz sizi severek takip ediyorum :)

    YanıtlaSil
  4. Ha bu arada çok teşekkür ederim mim yazınız için

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Asıl ben teşekkür ederim, büyük bir zevkle cevapladım;)

      Sil
  5. Keyifle okudum canım, eline yüreğine sağlık iyi ki açmışsın blogu çok severek geliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım Hatice Hanım, blog sayesinde sizi tanıdığım için çok mutluyum;)

      Sil
  6. eşiniz iyi ki teşvik etmiş güzel bir heyecan bu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle katılıyorum size, iyi ki teşvik etmiş;)
      Sevgiler Funda hanım..

      Sil
  7. cevaplarınızın coguna katılıyorum guzel bır etkınlık olmuş sevgiler :)

    YanıtlaSil
  8. İyiki açmışsın bloğunu:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler;))) Bu güzel sözleri duymak mutlu ediyor beni.

      Sil
  9. Çok teşekkür ederim bu güzel mim daveti için. En kısa zamanda dönüş yapacağım..
    iyi ki bu güzel bloğunu açmışsın ve iyi ki seni tanımışız.. Eşin kesinlikle çok iyi bir işe vesile olmuş..
    Sevgiler..:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blog sayesinde sizin gibi güzel insanlar tanıdığım için çok mutluyum;)
      Sevgiler

      Sil
    2. Mim daveti için tekrar teşekkür ediyorum. Mim sorularının yanıtları ile birlikte Billur Craft bu hafta Haftanın Bloğu köşesinde Renkli Pasta Sepeti'nin konuğu..:)
      Sevgiler..

      Sil
  10. Billurcum iyi ki bloğu açmışsın da tanıştık ,yaptıkların da çok güzel,ama sen şimdi en heyecanlı zamanındasın,çok tatlı zamanlar,sağlıkla kucağına almanı diliyorum...mim için de teşekkür ederim canım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım ben de seni tanıdığım için mutluyum, iyi ki tanıştık. iyi dileklerin için de çok çok teşekkür ederim, oğlum mucize gibi geldi hayatımıza giriverdi, umarım sağlıkla kucağımıza aldığımızı görürüz...
      Sevgiler canım ;)

      Sil
  11. ÇOk güzel cvaplar var. Size katılıyorum. Güzel etkinlik.
    birgulunlezzetleri

    YanıtlaSil
  12. Teşekkürler Birgül Hanım,sevgiler;)

    YanıtlaSil
  13. dışardan bazılarınca farklı görülse de Blogger olmak ciddi emek ve özveri istiyor gerçekten de..Ancak bir o kadar da keyifli...nice yazılara

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nice güzel yazılarımız olsun Nilgün hanım, sevgiler;)

      Sil
    2. Nice güzel yazılarımız olsun Nilgün hanım, sevgiler;)

      Sil
  14. Cevaplarını çok samimi ve sıcak olmuş. Sana kolaylıklar diliyorum Sevgili Billur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Gezgin Kova, sevgiler;)

      Sil
    2. Teşekkürler Gezgin Kova, sevgiler;)

      Sil
  15. Eskiden çok olurdu mimler, epeydir görmemiştim.Varlığından mutlu olduğum bloggerlerdensin, verdiğin cevaplarla seni biraz daha yakından tanımış oldum, iyi ki eşin desteklemiş :) Davetin için, hakkımda yazdığın güzel sözler için çok çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  16. Sanal ama sanal değil, her blogun arkasında kocaman hayatlar var. Ama işte pc yi kapatınca gidiveriyor. Garip bir sihir. Sonrasındaki toplantılar iyi oluyor. Arkadaşlarımızın etkinlik haberlerinde okuyunca öğreniyor ve mutlu oluyorum. Blog dünyası kocaman bir aile gibi...
    Blog ziyaretlerinin seyrelmesi olayı hepimizin başına gelebiliyor. Mesela ben 10 gün olmuştur herhalde, ilk kez bugün fırsat bulup tüm mahalleyi! gezmeye çıkabildim.
    Mim yazınız hoşuma gitti 2. madde konusunda da benzer fikirlere sahibiz. Paylaşım konusunda arkadaşlarım motive etmiştir beni.
    Sevgiler diliyorum:)

    YanıtlaSil
  17. Samimi bir post olmuş, severek okudum ayrıca bebeğiniz hayırlı olsun sağ salim kucağınıza alırsınız inşallah :)

    YanıtlaSil
  18. Keske gercekten sahip cikilsa bloglara artik instagram facebook vs oldugu icin ilgi yok bloglara

    YanıtlaSil