24 Haziran 2015 Çarşamba

siyah keçe çanta


       yılın son keçe çantası:) uzun zamandır fotoğraflanmayı bekliyordu..





                    sıradan bir çanta oldu ama çiçeklerini çok severek yaptım.






18 Haziran 2015 Perşembe

keçe dikiş seti




Merhaba..

Ramazan ayının ilk gününü bitirdik.Hava burada oldukça sıcak.

Bugün karşınızda maviş bir takım var,iğnelik ve makaslık olarak kullanılıyor.





Bu kitap şeklindeki parça iğnelik.Açıldığında içine dikiş iğnelerini geçirmek için pembe bir keçe diktim. Aşağıdaki fotoğrafta görebilirsiniz.




Mama kavanozlarını ne yaparım diye düşünen arkadaşlara fikir olabilir.İçine bir mıknatıs atıp toplu iğneleri muhafaza edebilirsiniz.




 Bu da makaslar için..




Bu hoş fotoğraflar için  güzel arkadaşım Rında'ya çok teşekkür ederim..Dikiş setini iyi günlerde kullansın,keyifli dikişler yapsın:)




Hepimize hayırlı ve bereketli bir Ramazan dilerim..

13 Haziran 2015 Cumartesi

yeni kitaplarım


İnternetten sipariş verdiğim kitaplarım geldi. Bu ay bunlar okunacak. Bu kitaplardan Buket Uzuner'in Toprak isimli kitabı heyecanla bekliyordum,çıktı çıkacak derken üç yıl gibi uzun bir zaman geçti:( Toprak,  ''Uyumsuz Defne Kaman'ın Maceraları''serisinin ikinci kitabı.İlki ''Su'' idi.Defne bir gazetecidir ve seride onun başından geçen olaylar ,Türk mitolojisi,kadim Kamanlık/Şaman geleneği anlatılıyor ve anlatılacak (Serinin devamı gelecek de kaç yıl sürer ömrüm yeter mi bilmem)
 Mitoloji hep ilgimi çekmiştir.Belki de arkeoloji okumalıydım. Arkeloji içimde uhde kalmasın diye ikinci üniversiteye Kültürel Miras ve Turizm bölümüne başladım geçen yıl. Ahh bu eskici ruhum...daha neler yaptıracak  bakalım:)


Bu kitabı ise geçen gün eşim almış. Midyat'ta bir ortaokuldaki Türkçe öğretmenimiz öğrencilerinin yazdığı öyküleri kitaplaştırmış. Takdire şayan bir durum değil mi? Öğrenciler için gurur duyulacak bir tecrübe. Öğretmen arkadaşımı da tebrik etmek gerek..



Mutlu bir pazar günü geçirmeniz dileğiyle... Hoşça kalın..


8 Haziran 2015 Pazartesi

sukulent&kaktüs



Bugünlerde blogla çok ilgilenemiyorum:( Önce okul işleriyle uğraştım sonrasında taşınacağız diye evi topladık,her yer kolilerle doldu,ev dağınık olunca aklım da dağınık oluyor :) yine elim boş duramıyor,etamindi,takıydı bir şeyler yapıp duruyorum,umarım yakında burada paylaşırım onları da..

Bu güzeller benim kurtarabildiğim kaktüs ve sukulentlerim. O kadar çok ve öyle güzellerdi ki bunlar,ama sevmediler burayı evin her köşesine yerleştirdim,denedim olmadı.Sırayla intihar ettiler:( 


Bunlar sukulentlerim;


Hindistan cevizi kabuğuna diktiğim bebekler, lithops bakmayın böyle çirkin göründüğüne aslında harika çiçek açan bir türdür bu.



                                                              Bunlar da kaktüsler..

vee tabi ki her saksımda olmazsa olmaz nazar boncuğu,uğur böceği olarak boyadığım taşlarım..


İyi bir hafta olmasını dilerim...Hoşçakalın..