25 Nisan 2015 Cumartesi

keçe kolye








Keçeden kolye de olur mu demeyin..Bunları sanırım üç yıl önce yapmıştım.Hatta yüzükler de yapmıştım ama daha önce çalıştığım okuldaki öğrencilerime hediye ettiğim için paylaşamıyorum onları.




Yukarıdaki kız figürünü internette görmüştüm.Broş olarak yapılmıştı.Üzerinden uzun zaman geçtiğinden hatırlamıyorum hangi sitede/blogda gördüğümü.





                        
              

                  Bu kolye ise keçeden değil,küçük bir dantel parçasının dönüşümü..


19 Nisan 2015 Pazar

kuş motifli çanta


Grinin çok farklı bir renk olduğunu düşünüyorum.Kırmızıyla da maviyle de morla da uyumludur. Bu kez pek kullanmadığım turuncuyla tamamladım çantamı.


Çantayı dikmeden önce bu kuşu işledim ama baktım çok yalnız kalmış,arkasına dallar da yaptım.Başka bir çantamın kullanmadığım deri kulpunu ortadan kesip diktim.


Bu çantamı diğerlerinden daha çok sevdim:) İçinde bir de küçük cebi var,onu fotoğraflamayı unutmuşum.kullanışlı bir çanta oldu,çok sevdim çok:))))))


18 Nisan 2015 Cumartesi

uçanbalon-çerçeve





İki güzel çocuğun odalarına birer tane uçan balonlu bol bulutlu çerçeve... 
yüzleri hep gülsün diye..
  









14 Nisan 2015 Salı

etamin-tavuk2



Önceki paylaşımımdaki çerçeve ve tavuk birleşti.Dün çerçeveyi boyadım,eşim de eskitmesini yaptı. Onun eli değmeden bitmezdi:) İşin içinde boya-ahşap vb varsa illa eli değer:)) 



Dün akşam uzunca bir süre elektirik yoktu.. Kesinti biter bitmez danteli boncuğu yapıştırdım.Fotoğrafları çektim.Bu maceramız da böylece bitti:))



12 Nisan 2015 Pazar

etamin



Bu eski bir çerçeve,nedense hiçbir zaman kullanılmadı. Etrafında simler vardı,kazıdım.Buna rağmen hala gözüme çirkin görünüyor..O yüzden boyanacak.
Bu tavukçuk yeni..
Ebatları tam bu çerçeveye göre olmuş.
Biz bir dönüşüp gelelim;) Bakalım ortaya ne çıkacak..:)))))


8 Nisan 2015 Çarşamba

zarf çantalar

Bu kez zarf çanta diktim. Aslında bu çantanın rengi bordo ama fotoğrafta daha kırmızımsı bir renk çıkmış:(


Sürfile makası ile şekillendirdiğim keçenin üzerine çantanın kenarına diktiğim kurdele ile çiçek yaptım.


Bu gri çantayı ise daha sonra paylaşacağım bir çantadan artan keçeyle yaptım.Gri ve kırmızın uyumu da ayrı bir güzellik :)


            Bu siyah olanı ise bir kaç ay önce yapmıştım,diğerlerinden farklı olarak zincir ekledim..


Keçe çanta yapmayı çok sevdim bakalım bu işin sonu nereye gidecek....


3 Nisan 2015 Cuma

keçe kitap





Bu günler de pek keyifsizim,hiç bir iş yapmıyorum sadece kitap okuyorum,bahar gelmeden yordu beni.Bu yüzden uzun zamandır paylaşım yapmıyordum,çok ihmal ettim blogu :( 

Bu keçe kitap da eskilerden.Paylaşmak istedim..Okulda öğrencilerimle çok kullandığım bir metaryal. Bununla oynamayı seviyorlar:) Baloncukları çıkarıp düğmelere geçirmekten memnunlar:)) 



                               
    Önce gri keçeden kitabı oluşturdum.ilk sayfasına başlığı yazdıktan sonra düğmeleri gelişi güzel diktim. Daha sonra balonları kestim.


İç sayfalara ise daha büyük balonları kesip renkleri yazdım.




İşte miniklerimin sevdiği kitap böylece oluştu...  :))))